Varna24.bg Интересна табела с надпис Подаряваме котенца стои на витрината на мебелен

...
Varna24.bg
Интересна табела с надпис Подаряваме котенца стои на витрината на мебелен
Коментари Харесай

Магазин за мебели във Варна подарява котенца

 Varna24.bg Интересна табела с надпис " Подаряваме котенца " стои на витрината на мебелен магазин във Варна, видя кореспондент на Varna24.bg

Търговският обект, който се намира в непосредствена непосредственост до постройката на ОД Министерство на вътрешните работи във Варна, е дал заслон на няколко пухкави красавци, които блажено мъркат в люлки, залепени на прозореца. Там, където е сложена табелата, тъкмо като на витрина, зад която косматковците чакат своите кандидат-осиновители.

Отвън обикалят още няколко красиви четириноги бездомници. Но това е нормална панорама във Варна и като че ли не впечатлява никого. Масово в централната част на града магазини и офиси обгрижват по не един извъндомашен любим. 

Като стопанката на малко магазинче за детски облекла на ул. " Опълченска ", която грижливо обезпечава освен прехраната на над 10 котки, само че и здравната им профилактика. 

Жената води на доктор всяко коте, при което забележи здравословен проблем. За своя сметка е съумяла да кастрира доста от уличните си любимци и счита, че е извънредно време институциите да оказват помощ на хората, които поставят грижи за уличните животни. 

" Нужно е да има стратегии, финансирани от Министерство на околната среда и водите, Община Варна, Европейски Съюз, които да обезпечават средства, с които доброволци като мен да водят животинчетата на кастрация. Те нямат виновност, че се развъждат неконтролируемо и всяка пролет една женска котка ражда още пет мъничета. Това не е проблем на природата, а обществен проблем. Много хора ги обичат, имат положителни сърца, грижат се за тях, само че би трябвало да се вземе решение на равнище страна и община за ограничение популацията им ", разяснява дамата, която поставя ежедневни старания да направи живота на четириногите бездомници малко по-лек. 

На същата улица има още няколко търговски обекта, чийто притежатели поставят грижи за животните, а във всеки втори офис има най-малко по едно осиновено коте. 

Припомняме, че любовта към котките предизвика младо момиче от Латвия да отвори даже, където всеки може да се порадва на опашатите съквартиранти без да се ангажира с грижи за тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР